EMDR

 

EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing) is een internationaal erkende en wetenschappelijk sterk onderbouwde behandelmethode. Aanvankelijk werd EMDR bekend door haar succes bij de behandeling van traumatische ervaringen. Inmiddels wordt zij ook breed ingezet voor de behandeling van onder andere angst, verslaving, depressie en burn-out.

U vindt betrouwbare informatie over EMDR via EMDR Belgium https://emdr-belgium.be/informatie-over-emdr/ 

 

Hoe werkt EMDR?

 

Bekijk de animatie om te ontdekken hoe EMDR werkt.

 

 


Toepassingen van EMDR

 

EMDR kan op verschillende manieren worden toegepast. De meest gebruikte methode zijn oogbewegingen zoals te zien in de animatie. Andere opties zijn door audio- of tactiele stimulatie waarbij er beurtelings links en rechts een geluid of aanraking/vibratie wordt toegebracht.

 

EMDR als online therapie

 

EMDR kan op afstand worden toegepast. Wereldwijd wordt deze manier van werken steeds verder uitgebreid en groeien de toepassingen voor EMDR online. In hoeverre online therapie mogelijk is hangt af van enkele factoren, waaronder

- uw persoonlijke voorkeur

- de inschatting van uw situatie door de therapeut. In sommige gevallen kan een therapeut voorkeur geven aan een face to face ontmoeting om EMDR toe te passen.

- een stabiele visuele internetverbinding zoals Skype

 

Bespreek deze optie met uw therapeut als u interesse heeft in online therapie.